in

Crytek će ubuduće igračima plaćati u kriptovaluti da igraju njegove igre

Slavni njemački razvojni studio odgovoran za prvi Far Cry te Crysis serijal ima nov i zanimljiv pristup kako privuči više igrača da igraju njegove naslove. Radi se o plaćanju u kriptovaluti… ali ne u Bitcoinu ili Ethereumu.

Suosnivač Cryteka, Faruk Yerli, sklopio je suradnju sa startup kompanijom s namjerom da kreira vlastitu kriptovalutu zvanu Crycash. Naime, njegova ideja jest da svojom digitalnom valutom ubuduće plaća igrače da igraju njegove igre. Doduše, plaćanje igračima u Crycashu za sada se odnosi samo na Warface, besplatnu pucačinu iz prvoga lica koja je izašla još 2013. godine.

Yerli je objasnio kako će u kriptovaluti biti plaćeni tek oni igrači koji postignu određene i zasad nepoznate ciljeve u Warface naslovu, a zarađeni novac bit će uplaćen u njihov siguran digitalan novčanik. Povrh toga, Crytek tvrdi da ćemo moći trgovati Crycashom kao što je to moguće s Bitcoinom i Etherom.

Kada su ih pitali zašto se Crytek jednostavno nije poslužio Bitcoinom, direktor startup kompanije izjavio je sljedeće: „To je zbog volatilnosti tržišta. Ridikulozno je. Ne znate kako će Bitcoin izgledati sutra. Kupio sam jednoga kada je vrijedio četiri hiljade dolara… sada vrijedi 18 hiljada dolara. Međutim, to ne možete predvidjeti. Jednoga dana pao je gotovo na nulu, a onda je njegova vrijednost ponovno narasla“.

„Ako već gradim posao na vrhu valute ili neke vrste ekosustava koji ne razumijem u potpunosti“, nastavio je, „barem želim znati pod kakvim će utjecajima biti“.