in

Sutra počinje ludnica: Ko je najbolji u League of Legends na Balkanu?

U subotu počinje najveća League of Legends borba na ovim prostorima ikada viđena, kada ćemo i konačno dobiti odgovor na pitanje ko je zapravo najjači tim na Balkanu, i ko zaslužuje najviše da nas predstavlja u Evropi, kada i ako do toga dođe.

Dvije godine je KlikTech kao bivši Instic/SBB dominirao na ovim prostorima osvajanjem tri titule Fortuna Championship Series lige. U međuvremenu u Rumuniji je titule kupio Nexus, a u Mađarskoj su se smijenjivali Team Horizon Reapers i WiLD.CoolerMaster, ali ni jedan od ovih timova nije uspio da dođe do plejofa Esports Balkan Lige. Za razliku od njih, aktuelni šampion Grčke ne samo da je došao do plejofa, već je i jedini neporaženi tim u grupnoj fazi, zbog čega je Greek Regenesis jedan od dva glavna favorita za titulu.

Ali najbolji igrači iz Srbije i Grčke će imati dva pomalo neočekivane prepreke na putu do velikog trofeja. KlikTechu na putu do finala stoji Wind and Rain, novi tim u regionu, oformljen od strane iskusne esport organizacije koja ima još dva tima, jedan koji se takmiči u EU CS ligi, i jedan koji se bori u Njemačkoj. Dok će GRE dočekati pred mnogobrojnom domaćom publikom ASUS RoG Elite, drugi najbolji srpski tim, pojačan sa dva ogromna pojačanja, internacionalnim duom veterana koji čine Aleksa “DoubleAIM” Stanković i Luka “Lukezy” Trumbić.

Kada se sve sabere, dva favorita, i dva tima koja i te kako imaju šanse da naprave iznenađenja. Hajde da vidimo gdje su šanse za ASUS i WaR da dođu do pobjeda.

Wind and Rain će zaista morati da se pomuče ako žele da savladaju KlikTech, a ta pobjeda ne bi bila iznenađenje samo u teoriji, već i po onom što smo vidjeli u praksi. KT za sada ima skor 4-0 protiv WaR-a, i jednostavno, ma koliko da su igrači Wind and Raina zaista talentovani, perspektivni, i imaju ogroman prostor za napredak i razvoj, iako su već dokazali da su među najjačim ekipama u regionu, trebaće im malo vremena da dođu do nivoa ekipe koja je toliko dugo zajedno na okupu, i igra kao cjelina, gdje svako zna svoj zadatak u svakom momentu igre.

Ono gdje WaR može da iznenadi je neka neočekivana taktika. KlikTech ih je dobro istražio, očekuju da će probati da pobijede preko njihovog top lejnera Pope “Orome” Andreia, koji je pokazao odličan carry potencijal, i vjerovatno ćemo između top i mid lejna videti najviše borbe tokom meča. Hrvatsko-grčki bot lejn koji čine Marin “ProxeYY” Vlahović i Labros “Labrov” Papoutsakis će probati da zadrže srpsko-bugarski duo u sastavu Nikola “Nikola Senpai” Đorđević i Dimitar “EdinPriqtel” Piskov, što neće biti ni malo lako sobzirom na to da aktuelni meta odlično odgovara najboljem srbijanskom ADC igaču.

Zaista bi bilo veliko iznenađenje da Wind and Rain samo dva mjeseca nakon svog osvajanja pokori Balkan, i šta god da urade u plejofu, mora se priznati da su oni već opravdali poziv u EBL, i pokazali da se upornost, trud i naporan rad i te kako isplate.

Subota, 16. decembar, polufinala:

10:00 KlikTech vs. Wind and rain
13:00 ASUS Rog Elite vs. Greek Regenesis

Nedjelja, 17. decembar, veliko finale:

13:00 TBD vs. TBD