in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Age of Empires 4 beta verzija bit će dostupna od sutra!

Otkrijte sve detalje!

Poznato je kako Age of Empires 4, dugoočekivani nastavak popularne franšize, izlazi 28. oktobra, ali prije toga svi zaljubljenici u igru moći će isprobati njenu beta verziju koja će biti dostupna od 5. augusta.

Važno je reći da će beta verzija igre podržavati multiplayer i bitke protiv CPU-a do maksimalno osam igrača. Uključivat će „tutorial“ misije gdje će se moći naučiti nešto više o postupku građenja, ekonomiji, osnovama borbe i drugih važnih vještina. Mape se neće moći upoznati u potpunosti, objašnjava Pcchip, već će biti dostupan samo njihov „uzorak“ na kojem će se moći mijenjati postavke izgleda i veličine. Od mogućih osam civilizacija, beta verzija će imati dostupne četiri: Mongole, Engleze, Delhijski sultanat (Indijci) te Kineze.

Cilj beta verzije je da se analizira prilagodba igre različitim sistemima te da se pokušaju utvrditi eventualni problemi s bugovima i ostalim oblicima grešaka. Developeri igre se nadaju kako će njena beta verzija zaista biti shvaćena od strane korisnika kao testna verzija u kojoj se nastoji dati ekskluzivni prvi pogled na videoigru, ali istodobno se želi raditi na poteškoćama koje se potencijalno mogu pojaviti te dobiti korisnički feedback.

Za beta verziju je izašla i potrebna konfiguracija kompjutera. Potrebno je napomenuti kako su ovi kriteriji navedeni samo za beta verziju, dok će cijela igra nakon izlaska u oktobru možda imati nešto drugačije okvire konfiguracije.

Korisnici bi za beta verziju Age of Empires 4 trebali imati sljedeće postavke:

Operativni sistem: Windows 10
Procesor: 1.7-2.7. GhZ (turbo) četverojezgreni: Intel Core i5-4460T (35w)/AMD FX-6300 ili novije verzije
Radna memorija: 8GB RAM-a
Grafička kartica: Nvidia GTX 760/AMD Radeon R7 260X ili novija verzija s barem 2GB VRAM-a.

Za cijelu verziju igre koja će izaći u oktobru trenutno se neslužbeno spominje sljedeća konfiguracija:

Operativni sistem: Windows 10 64bit
Procesor: Intel Core i5-6300U
Radna memorija: 8 GB RAM-a
Grafička kartica: Intel HD 520
Direct X: verzija 12
Interna memorija: 50GB slobodnog prostora

Beta verzija Age of Empiresa 4 bit će ponuđena na Steamu i Microsoft Storeu. Može se još dodati da će korisnici koji videoigru žele igrati na Steamu trebati napraviti prijavu za „Steam betas“ unutar postavki svog korisničkog računa. Beta verzija Age of Empiresa 4 trebala bi biti dostupna do 16. augusta.