in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

McDonald’s imao namjeru dijeliti kontrolere za PlayStation 5, Sony im rekao “ne može”

DualSense kontroler

DualSense kontroler za PlayStation 5 konzolu ipak neće dobiti izdanje s pomfritom i burgerima iz restorana brze hrane McDonald’s.

Ovo što vidite na gornjoj slici posebno je i ograničeno izdanje DualSense kontrolera koje je dizajnirao australski ogranak tvrtke McDonald’s. Kontroler ovakvog dizajna, koji s jedne strane ima pomfrit, a s druge burger u pecivu, trebao je biti podijeljen McDonaldsovoj publici povodom 50. rođendana McDonald’sa u Australiji. Događaj je odgođen, a iz McDonald’sa su poručili da nisu dobili odobrenje za giveaway kontrolera, prenosi Hcl.hr.

“Sony PlayStation nije autorizirao korištenje svog kontrolera u promotivnim materijalima vezanim za naš Stream Week i mi se ispričavamo za neugodnosti koje su nastale zbog toga”, stoji u službenom saopćenju koje prenosi australski portal Press Start.

Dakle, izradili su 50 ovakvih kontrolera da bi na kraju dobili zabranu dijeljenja istih od Sonyja. Sada će umjesto kontrolera McDonald’s u Australiji morati dijeliti slavljeničke dukse. Vjerojatno će i na njima biti pomfrita i burgera.

Nije rečeno zašto je Sony zabranio ovakvo nešto, ali poznato je da su jako osjetljivi kad je u pitanju javno distribuiranje custom dizajna kontrolera i konzola. U prijevodu, Sony želi totalnu kontrolu nad javnim korištenjem imidža DualSense kontrolera. Nije zabranjeno ofarbati vlastiti DualSense kontroler i pohvaliti se istim na internetu, ali druga pravila vrijede za one koji žele naplaćivati uslugu dizajnirana ili bojanja kontrolera, ili  javno dijeliti kontrolere čiji izgled nije dizajniran od strane Sonyja.