in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Beta verzija: Šta sve donosi nova nadogradnja sistema za PlayStation 5?

Tri su novosti

Korisnici PlayStation 5 konzole na pojedinim su tržištima dobili priliku testirati novu verziju sistema i otkrili koje sve novosti s njom stižu.

PlayStation 5 konzola uskoro će dobiti novu nadogradnju sistema. Trenutno je ista u testiranju na teritorijima SAD-a, Velike Britanije i drugih zemalja. Tri su glavne novosti:

  • podrška za ugradnju i korištenje dodatnog M.2 SSD diska
  • podrška za izvođenje 3D zvuka preko zvučnika TV uređaja
  • korisne izmjene u korisničkom sučelju

Što se tiče 3D Audio opcije za televizore, kako objašnjava Hcl.hr, nju će se moći aktivirati te će se pomoću DualSense kontrolera odraditi postupak mjerenja akustike u prostoriji kako bi trodimenzionalnost zvuka bila preciznija.

Više je promjena u sučelju. Kontrolni centar (ona traka na dnu sučelja) moći će se dodatno modificirati mijenjanjem rasporeda ikonica. U Game Base dijelu moći će se izravno vidjeti koliko je kontakata aktivno na mreži i tamo će im se moći pisati poruke.

Na glavnom sučelju od sada će biti odvojene PS4 i PS5 verzije igara ako ih imate instalirane istovremeno. Štaviše, na svakoj slici igre moći će se vidjeti je li ona u verziji za PlayStation 4 ili PlayStation 5.

Od drugih noviteta tu su alat za praćenje do pet trofeja po igri u kontrolnom centru, kao i mogućnost biranja kvalitete prikaza između 720p i 1080p na usluzi PlayStation Now.

Nije još poznato kada će ovo ažuriranje sistema biti dostupno svim korisnicima PS5 konzole.