in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Postoji više načina: Kako poslati anonimni email?

Moguće je!

Postoje neki legitimni razlozi zašto biste željeli poslati anonimni email. Mi ćemo vam pokazati kako to učiniti na jednostavan način.

Jeste li ikada imali potrebu poslati potpuno anonimni email? Vjerujemo da jeste, kao i većina nas.

Naravno, anonimne mailove treba shvaćati ozbiljno i ne treba ih slati s bilo kakvom lošom namjerom. Odmah ćemo napomenuti da ste sami odgovorni za svaki mail koji pošaljete i sami snosite posljedice za to!

U drugu ruku, postoje neki legitimni razlozi zašto biste htjeli poslati anonimni email. Postoje i određeni online servisi koji vam dozvoljavaju ovu radnju. Alternativno, možete koristiti “jednokratnu” email adresu i VPN kako biste zaštitili svoj identitet.

Zapravo je vrlo lako poslati email bez da otkrijete svoj identitet.

Koristite jednokratnu email adresu i VPN

Korištenje webmail računa kao što je Gmail je odlična opcija za slanje anonimnog emaila. Možete kreirati “jednokratnu” Google email adresu bez ikakvih privatnih informacija. Jer realno, sve informacije koje vas traže, možete lagati. Ime, prezime, datum rođenja … Ko zna kako se vi zovete i kada ste rođeni?

Nakon toga možete iskoristiti tu mail adresu za jednokratno slanje emaila. Kada pošaljete email s Gmaila, IP adresa pošiljatelja u email zaglavlju nije vaša IP adresa, nego adresa Googleovog servera. Promjena (odnosno, maskiranje) vaše IP adrese je dodatni sloj zaštite.

Ako neko i pokuša naći IP adresu od kuda je email došao, dobiti će, kako navodi Pcchip, IP adresu Googleovog servera, kao i vjerovatno njegovu adresu. To nužno ne mora biti lokacija blizu vas, ali je korisno i to promijeniti.

Dodajmo, vaša prava IP adresa od kuda ste napisali email je spremljena na Googleovim serverima. Ako neko zatraži tu adresu od Googlea, Google će im tu informaciju (morati) dati.

VPN: Dodavanje još jednog sloja zaštite

Možete povećati zaštitu vaše privatnosti dodavanjem još jednog sloja zaštite. U ovom slučaju je to korištenje VPN servisa.

Ako već koristite VPN, savjetujemo vam da ga platite i da koristite one VPN servise koji su provjereni (NordVPN, ProtonVPN …).

Jednom kada se spojite na VPN, vaša IP adresa je sigurna. Stoga, ako koristite VPN i nakon toga pošaljete email s Gmaila, dvije stvari će se dogoditi:

Googleov server, čija IP adresa će biti zapisana u zaglavlju emaila, neće biti ona blizu vas. Na Googleovim serverima će biti zapisana IP adresa VPN servera, a ne vaša kućna IP adresa.

Naravno, sada bi mogli diskutirati ima li VPN servis log u kojem je povezana vaša kućna IP adresa i njihova VPN IP adresa. Zato treba koristiti one VPN servise koji nemaju logove i ne pamte takve informacije.

I to je to. Prva opcija, dakle, je korištenje VPN servisa, te zatim kreiranje i korištenje jednokratne Gmail adrese.