in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Dobra vijest za sve PC gamere: Za brže učitavanje igara neće trebati Windows 11!

Lijepe vijesti

Tehnologija DirectStorage, koja će konkretnije iskorištavati NVMe diskove za brže učitavanje PC igara, neće biti ekskluzivna za Windows 11 kako su iz Microsofta prvo naveli.

Ako vas Windows 11 ne interesira ili vam procesor nije kompatibilan s tim sustavom, stiže dobra vijest iz Microsofta. Za brže učitavanje budućih igara s NVMe diskova neće biti potrebno instalirati Windows 10. Najavljeno je kako će tehnologija DirectStorage ipak biti dostupna i u sklopu staroga Windows 10 sistema.

Prije mjesec dana nije zvučalo tako te su se u Microsoftu vjerovatno predomislili oko ograničavanja ove tehnologije na samo jednu verziju sistema. Doduše, neki će uvjeti postojati pa Windows 10 mora biti verzije 1909 ili noviji. Uz to iz Microsofta navode kako će Windows 11 ipak imati dodatne optimizacije s kojima će učitavanje igara biti još učinkovitije nego na Windows 10.

DirectStorage tehnologija dizajnirana je da riješi problem koji smo na PC-u imali već godinama – onaj da igre nisu mogle u potpunosti iskoristiti brzine prijenosa podataka s modernih diskova. Da biste koristili DirectStorage trebat će vam NVMe disk PCIe 3.0 ili 4.0 sučelja te grafička kartica s podrškom za DirectX 12, kako objašnjava Hcl.hr, a koja nije starija od devet godina.