in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ubisoft naljutio igrače na PC-u: Naplatili igru koju više ne mogu igrati

Burne reakcije

Izdavačka kuća Ubisoft je ugasila servere za igru Might & Magic X – Legacy, što je naljutio šačicu aktivnih igrača koji ju sada više ne mogu igrati ni offline.

Prije nekih mjesec dana tvrtka Ubisoft ugasila je servere za svoje brojne igre, od Assassin’s Creeda 2 preko Anno 1404 do Might & Magic X – Legacyja. I dok je većina obuhvaćenih igara i dalje igriva jer im online komponenta nije nužna, isto se ne može reći za spomenuti Might & Magic X – Legacy.

Gašenjem servera za tu igru nije otišla samo podrška za online, nego se igra više uopće nije mogla pokrenuti – ni u single-player kampanji za koju nisu potrebni serveri. Razlog? Anti-piratska zaštita traži provjeru prilikom svakog pokretanja igre tako da se spoji na Ubisoftove servere… koji sada više nisu u funkciji.

To ne bio problem da su iz Ubisofta po gašenju servera za igru lansirali ažuriranje koje bi uklonilo anti-piratsku zaštitu. Ali – nisu, pa su igrači koji su legalno kupili igru ostali bez načina da istu pokrenu legalnim putem.

Postojala je mala nada da će Ubisoft razriješiti situaciju naknadno, ali stvari su postale samo još gore. Jučer je Ubisoft, nakon više od mjesec dana od gašenja servera, uklonio Might & Magic X iz prodaje na Steamu. Time su dali svojevrsni znak da ne planiraju popraviti igru onim igračima koji su već kupili.

Naravno, reakcija igrača bila je negativna pa su svi mahom krenuli ostavljati negativne recenzije na Steamu, s kritikama usmjerenim isključivo prema Ubisoftu. Jedni poručuju da im je ovo kap koja je prelila čašu i da više nikad neće kupiti Ubisoftovu igru, navodi Hcl.hr, a drugi ovu praksu nazivaju legalnim pljačkanjem igrača.