in ,

GTA 6 je još u ranoj fazi razvoja i mogao bi se pojaviti tek 2025. godine

Na čekanju

Sve je vjerovatnije da će igra Grand Theft Auto 6 izaći tek 2025. godine.

Tom Henderson, poznati youtuber, objavio je prije sedam dana videozapis u kojem detaljno razjašnjava razne glasine vezane za GTA 6. Prema njegovim tvrdnjama, radnja igre će biti smještena u modernoj rekreaciji Vice Cityja, a mapa će evoluirati i mijenjati se s novim sezonama i događajima. Takvu vrstu mape, na primjer, koristi igra Fortnite.

Osim toga, Henderson u videu također navodi da će GTA 6 nastaviti s praksom korištenja više likova s kojima se može igrati, uključujući žensku protagonisticu koja će preuzeti ulogu hakerice, piše PC Gamer.

Također, Hendersonove tvrdnje podupiru izjave Bloombergovog novinara Jasona Schreiera, koji je rekao da je igra GTA 6 još uvijek u ranoj fazi razvoja te da će imati mapu koja će se širiti i mijenjati s vremenom.

Ovo svakako nisu dobre vijesti za ljubitelje GTA franšize jer po svemu sudeći igrači će morati pričekati minimalno četiri godine kako bi zaigrali novi GTA 6.

Rockstar je trenutno zauzet radom na GTA 5: Enhanced Edition za PlayStation 5 i Xbox Series X, koja bi trebala izaći 11. novembra 2021. godine. Očekuje se da će poboljšana verzija donijeti nekoliko noviteta, a igrači mogu igrati besplatno GTA Online do februara 2022. godine.

U periodu od sedam godina otkako se pojavio, GTA 5 prodan je u 130 miliona primjeraka. Igra se i dalje nalazi na vrhu popisa najprodavanijih igara unatoč svojoj starosti.