in

Firewall: Zero Hour VR je ozbiljna timska pucačina za PlayStation VR

PlayStation VR polako, ali sigurno gradi ponudu pucačkih igara iz prvog lica. U njoj će se od iduće godine nalaziti i novonajavljeni Firewall: Zero Hour.

Pucačine iz prvog lica mogle bi biti žanr koji će na noge dići PlayStation VR platformu. Ove godine Farpoint nam je pokazao što je moguće ostvariti u limitiranom VR-u, a Sony je za iduću godinu pripremio minimalno tri pucačine. Prva je Bravo Team razvojnog tima Supermassive, a druga je akcijski spektakl Blood & Truth. Najavu treće dobili smo danas kada nam je otkriven Firewall: Zero Hour VR. Za razliku od prve dvije igre koje smo spomenuli, Firewall je timska multiplayer igra.

U Firewallu dvije četveročlane grupe plaćenika kradu ili štite osjetljive informacije s laptopa. Mečevi funkcioniraju kroz tri zadatka: zaobilaženje ili čuvanje tački Firewalla, lociranje ili zaštita laptopa, te iniciranje ili prevencija hakiranja.

Kao i u Rainbow Six Siegeu, na kojega igra isprva sliči, različite klase operativaca moći će se nadograđivati temeljem osvojenih kriptovaluta po završetku meča. Igra će se inače moći igrati uz pomoć DualShock 4 kontrolera ili pak PS VR Aim Controllera kakav se koristi za Farpoint.