in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ghosts of Tsushima nema više “only on PlayStation” natpis: PC verzija blizu?

Je li Ghosts of Tsushima sljedeća PC pridošlica?

Days Gone i Horizon Zero Dawn koji se već nalaze na PC-ju, također su odbacili ovaj natpis u novijim verzijama fizičkog izdanja. Je li Ghosts of Tsushima sljedeća PC pridošlica?

Na PlayStation Directu i Amazonu osvanuo je redizajn kutije za jednu od prošlogodišnjih najvećih PlayStation ekskluziva – Ghosts of Tsushima. Na redizajniranoj kutiji nestao je natpis „Only on PlayStation“, što nam daje sugerirati da je možda samuraj Jin sljedeći koji će uz nedavni Days Gone doseliti na PC platformu.

Osim Days Gonea, kako navodi Hcl.hr, tu je i Horizon Zero Dawn, obje bivše PS ekskluzive, koje su također izgubile taj natpis na novijim verzijama kutija.

Ipak, PC igrači ne trebaju se radovati tako brzo jer to isto tako može samo značiti da će Jin zamahati mačem na zasebnoj PS5 verziji, kao što je to bio slučaj s Miles Moralesom koji također nema spornu etiketu. Toj priči u prilog ide i manjak istih natpisa kod nekih od najnovijih PS5 ekskluziva poput Ratchet & Clank: Rift Apart i Demon’s Souls, što jednostavno može značiti da je Sony potpuno odbacio korištenje ove etikete za svoje recentnije naslove. S druge strane, The Last of Us Part II za razliku od Ghosts of Tsushime nije odbacio spornu etiketu, a isto je i s Unchartedom 4 za koji je nedavno potvrđeno da će također dobiti PC port.

I šta sad od svega toga zaključiti?

Mogli bismo i dalje nagađati što se događa sa Sonyjevim eksperimentiranjem s brendiranjem pakiranja fizičkih verzija igara, ali jedno je sigurno, a to je da Sony svakako planira dovesti još ekskluziva na PC. Samo ovog mjeseca u intervjuu za PlayStation Blog, čelni čovjek PlayStation Studiosa Herman Hulst rekao je, osim da će konzole uvijek imati prioritet pri izlasku novih naslova, da je Horizon Zero Dawn bio iznimno uspješan na PC-ju i da to daje vjetar u leđa dolasku novih PS naslova na PC.

„Mislim da Horizon Zero Dawn pokazuje da itekako postoji apetit igrača izvan PlayStationa za predivne igre u kojima PlayStation igrači uživaju godinama. Cijenimo PC igrače, i nastavit ćemo izbacivati igre na PC u vrijeme za koje procijenimo da je najbolje“, dodajući zatim, (naravno), da razvoj novih PS igara nikad neće ispaštati zbog izbacivanja onih starijih na PC.