in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Borba vojnika s umjetnom inteligencijom: Battlefield 2042 popunjavat će svoje mečeve botovima

Battlefield 2042 bit će isključivo multiplayer igra

Iz DICE-a su pojasnili kako će funkcionirati vojnici s umjetnom inteligencijom u Battlefieldu 2042. Ukratko – kao svi botovi ikada.

Battlefield 2042 bit će isključivo multiplayer igra, objašnjava Hcl.hr, ali možda vam je promaklo to da će po prvi put u serijalu imati kompjuterski kontrolirane protivnike. AI vojnici iliti po naški – botovi – bit će prisutni u Conquest i Breaktrough modovima, što znači da će postojati opcija da se sami trenirate za multiplayer mečeve bez da igrate protiv drugih igrača. Također će se Battlefield 2042 moći igrati kooperativno – vi i vaši prijatelji protiv umjetne inteligencije.

Potvrđeno je da će se botovi koristiti i za popunjavanje mečeva. Kako se maksimalan broj igrača s ovim Battlefieldom povećava na 128 u verzijama za PC, PlayStation 5 i Xbox One, DICE želi osigurati održavanje mečeva čak i kad vam fali igrača za meč jer igrate u gluho doba noći, ili u regiji gdje baš i nema aktivnih igrača. Po svemu sudeći, prisutnost botova neće se moći isključiti – tj. mečevi će se uvijek izvoditi sa 128 vojnika na mapi, bili oni pod ljudskom ili kompjuterskom kontrolom. Ali, ako vam igra nađe dovoljno igrača, uvijek će prednost prilikom uvrštavanja u meč davati stvarnim ljudima prije nego botovima.

Za sada su botovi potvrđeni za Conquest i Breakthrough modove. Ostali modovi vjerovatno će imati manji broj igrača na mapi te možda neće trebati botove.