in

Igra preživljavanja Fade to Silence spušta temperaturu ispod nule

Još ove zime stiže nam zimska avantura preživljavanja u igri Fade to Silence koja donosi neke zanimljive ideje u survival žanr.

Ako mislite da su survival naslovi u post-apokaliptičnim svjetovima izašli iz mode, možda ste u pravu, ali s vama se ne slaže izdavačka kuća THQ Nordic. Naime, oni su upravo najavili jednu takvu igru, zvanu Fade to Silence. No, za razliku od većine igara koje su predstavljene na Game Awardsu, ova izlazi još ove godine. Doduše, 14. 12. slijedi nam tek Early Access verzija iste.

Premisa je poznata – u hladnom okruženju skupljate resurse i pokušavate održati tjelesnu temperaturu tek toliko da možete reći kako ste živi. Igrate u ulozi Asha (ne onog koji trenira Pokemone) te upravljate skloništem tražeći preživjele. Na raspolaganju će nam biti mapa veličine osam kvadratnih kilometara, a po njoj ćemo moći voziti i sanjke.

Fade to Silence posebno se diči dinamičnim sistemom vremenskih uslova koji predstavljaju i najveću prijetnju i najboljeg pomagača u preživljavanju. Ako znate čitati promjene vremena, znat ćete i koliko daleko možete ići prije nego postanete santa ledena. Također, snijeg u ovoj igri neće biti samo snijeg, već i pokazatelj gdje se isplati loviti, jer će tragovi u snijegu otkrivati aktivna boravišta životinja.