in ,

Elden Ring: Igra ima trailer i datum izlaska!

Stvarna igra

Čekanju je došao kraj i napokon smo u akciji vidjeli Elden Ring – novu igru tvoraca Dark Soulsa, napisanu iz pera pisca A Song of Ice and Fire.

Summer Game Fest lagano je bio Summer Bore Fest do trenutka kada smo dobili novi trailer za akcijski RPG Elden Ring – prvi prikaz igre nakon čak dvije godine. Možemo reći kako se čekanje definitivno isplatilo jer ono što je prikazano vjerovatno je uzbudilo fanove soulsborne igara više nego išta drugo još od Sekira.

Vidjeli smo tako glavne odrednice igre – veliki otvoreni svijet Lands Between kojim ćemo moći putovati uz jašući… koze? Ili barem konje s rogovima. Posjetit ćemo planinsku regiju, tmurne močvare, napuštene dvorce i druge lokacije, uz dinamičnu izmjenu dana i noći, ali i meteoroloških uvjeta. Po uobičajenoj praksi From Softwarea, kako navodi Hcl.hr, u svijetu ćemo nailaziti na kreature i svaka će biti strašnija i izazovnija od prethodne.

Potvrđeno je kako će igra imati kreaciju vlastitog lika kojem ćemo definirati stil borbe. Osim klasičnog mlataranja hladnim oružjima imat ćemo i magične moći. Baš kao i u Souls igrama, postojat će mogućnost pozivanja suboraca u pomoć, dok će iz Sekira biti preuzeti stealth potezi.

Elden Ring izlazi za PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series X/S, a datum izlaska mu je 21. januar 2022. godine. Potvrđeno je također da će nadogradnja s verzija za PS4 i XBO na PS5 i XSX/S verzije biti besplatna svim vlasnicima igre na starim konzolama.