in

Electronic Arts otkrio da jedna trećina igrača troši novac na mikrotransakcije u njihovim igrama

Direktor financija Electronic Artsa dao je grubu procjenu koliko se igrača odvaži na dodatno trošenje novca kupnjom mikrotransakcija.

Od ranije je poznato kako Electronic Arts na temelju mikrotransakcija u Ultimate Team modovima svojih sportskih igara ubere oko 800 miliona dolara godišnje. Nameće se samo pitanje koliko igrača u prosjeku izdvaja novac za virtualne novčiće, paketiće i sl. Prema izjavi financijskog direktora Electronic Artsa, mikrotransakcije konzumira svaki treći kupac sportskih igara u režiji EA Sportsa.

“Danas oko 70-75% ljudi koji kupuju sportske igre igraju Ultimate Team. Od tih 75%, polovica njih troši novac dok ostali igraju bez trošenja. To je fantastičan omjer trošača i netrošača.”

Česta je tvrdnja da EA zarađuje najviše na igračima koji potroše desetke hiljada dolara na kupovanje novčića i paketića, no ako 35% kupaca sportskih igara konzumira mikrotransakcije, a te se igre prodaju u milionskim nakladama, govorimo o milionima igrača koji su spremni potrošiti više novca za igru koju su već platili.