in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Assasin’s Creed i Far Cry serijali vjerovatno će dobiti svoje free-to-play igre

Potvrdili iz Ubisofta

Iz Ubisofta su još jednom potvrdili kako će u budućnosti sve više svojih serijala iskoristiti i u formatu free-to-play igara.

Ranije ove godine iz francuske tvrtke Ubisoft stigla je obavijest o nakani njihovog posvećivanja tržištima mobilnih igara i free-to-play naslova. U slučaju da je to nekome promaknulo, Ubisoftov šef financija Frederick Duguet u nedavnom je obraćanju investitorima ponovio taj plan.

Kako kaže Duguet, lansiranje 3-4 visoko budžetne igre svake godine “više neće biti prava indikacija vrijednosti kreativne dinamike Ubisofta”. Zaradu će tražiti i pomoću drugih projekata – mobilnih igara te igara freemium modela, odnosno inicijalno besplatnih igara s dodatnim naplaćivanjima sadržaja.

Led će probiti The Division serijal te je prva besplatna Division igra, zvana The Division: Heartland, najavljena još prošle sedmice. Njezin primjer slijedit će i druge najveće Ubisoftove franšize poput Assassin’s Creeda i Far Cryja.

Iz Ubisofta pak poručuju da njihovo posvećivanje freemium modelu igara neće zamijeniti visokobudžetne projekte. I dalje će izlaziti Assassin’s Creed i Far Cry igre koje će se plaćati, no iskustva tih serijala bit će dostupna i bez inicijalnog plaćanja. Kao primjer se navodi Call of Duty: Warzone, koji je besplatan za igranje, ali sadržajno ne nudi baš sve što Call of Duty serijal ima za ponuditi, objašnjava Hcl.hr.