in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sljedeći Battlefield potvrđen je za stare i za nove konzole

Potvrđeno je kako će to biti cross-gen naslov

Šef Electronic Artsa po prvi je put otkrio na kojim će se platformama moći igrati sljedeća igra iz serijala Battlefield.

Sljedeća igra iz serijala Battlefield, ona koja će premijerno biti otkrivena u šestom mjesecu, a lansirana krajem 2021., bit će međugeneracijski naslov – službeno je potvrđeno od strane Electronic Artsa.

Drugim riječima, novi će Battlefield izaći za PlayStation 4 i 5, Xbox One te Xbox Series X/S.

Potvrda ove informacije došla je od predsjednika Electronic Artsa, Andrewa Wilsona, koji je morao objašnjavati zašto je po dosadašnjim informacijama zvučalo kao da igru dizajniraju isključivo za novu generaciju hardvera.

“Ta specifična referenca bila je vezana za prirodu gameplaya – što možemo napraviti po pitanju atraktivnosti igre, fizike, umjetne inteligencije i sl. U slučaju Battlefielda to se odnosi i na broj igrača koje možemo imati u igri, nivo destrukcije i neke skroz nove trenutke za koje imamo priliku u kontekstu next-gena, zahvaljujući povećanoj snazi novih konzola”, objasnio je Wilson.

Dodao je još tome da je napredak ostvaren s Frostbite engineom dobro došao i starim konzolama iz kojih su uspjeli izvući zadnje atome snage. Šef financija Electronic Artsa, Blake Jorgensen, izjavio je da će igra biti odlična na obje generacije konzola te još spektakularnija na novom hardveru.

Po sada već ustaljenom običaju, određeni dio fanova Battlefielda izrazio je svoje nezadovoljstvo ovom viješću. To jest, smatraju da u Electronic Artsu nisu bilo dovoljno transparentni u komunikaciji kad su rekli da se novi Battlefield razvija kako bi iskoristio prednosti next-gen platformi.

Prethodno tome neki su se fanovi uvrijedili i na to što su iz Electronic Artsa još prije mjesec dana poručili kako će igru otkriti uskoro, a sada su najavili kako će premijera biti u šestom mjesecu.