in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Povratak u djetinjstvo: Prije 32 godine pojavila se prva igra s popularnim Ninja Kornjačama na Nintendovoj kućnoj konzoli

Teenage Mutant Ninja Turtles – cowabunga!

Prije tridesetak godina zaživio je animirani serijal Teenage Mutant Ninja Turtles, skraćeno TMNT, kod nas preveden kao “Nindža Kornjače”. Popularnost tog crtanog filma neminovno je stvorila ostale proizvode u franšizi pa su tako nakon druge sezone bile spremne službene videoigre s mutantskim kornjačama.

Prava na TMNT dočepao se japanski Konami te je igre izbacio za tadašnje arkadne mašine, ali i Nintendovu NES konzolu, podsjeća Hcl.hr.

Prva TMNT igra za kućnu konzolu izašla je baš na današnji dan prije 32 godine, isprva samo na japanskom tržištu. Bila je to klasična 2D akcijska igra u kojoj su se Kornjače borile protiv različitih bandi i kreatura kako bi spasili svog mentora Splintera i zaustavili “Sekača” i njegov Tehnodrom. Izgubljeno zdravlje u borbi kornjače su nadopunjavale sakupljanjem komadića pizze – s inćunima, kako drugačije.

Igra po izlasku nije pokupila dobre kritike, ali je svejedno zabilježila komercijalni uspjeh. Godinu dana kasnije uslijedili su portovi za Commodore 64, ZX Spectrum, Atari ST i Amigu, a zatim i različiti nastavci među kojima se ponajviše istaknuo TMNT: Turtles in Time.

Ninja Kornjače u svijetu videoigara ostale su relevantne do današnjeg dana, premda već dugo nismo imali kvalitetnu igru s njima. Zadnji put smo kornjače vidjeli u gostujućoj ulozi u tabačini Injustice 2, a ove godine stiže nam i potpuno nova igra, podnaslova Shredder’s Revenge.