in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nove igre za PlayStation Vitu prestaju izlaziti iako će se i dalje moći kupovati

Sony je nedavno najavio gašenje prodaje

Premda su u Sonyju odustali od gašenja PlayStation Storea za svoju prijenosnu platformu PS Vita, developeri javljaju da Store više neće primati nove igre.

Sony je nedavno najavio gašenje prodaje digitalnih igara za PlayStation 3 i PlayStation Vita platforme, pa tu odluku povukao zbog negativne reakcije fanova. Od planiranog se zatvaranja PlayStation Storea za te platforme odustalo i igre će se i dalje moći kupovati. Međutim, u slučaju PS Vite to ne znači da platforma kao takva ima budućnost.

Naime, developeri javljaju kako je Sony ostao pri odluci da umirovi Vitu te da nakon ljeta 2021. više neće prihvaćati nove igre za Vitu. Drugim riječima, PlayStation Store će na Viti i dalje raditi, digitalne igre će se prodavati, ali nove igre na Viti više se neće pojavljivati nakon 20. 7. Kako Sony više ne proizvodi Vitine kartice za fizička izdanja igara, digitalne verzije su jedini način da se nova igra danas objavi na toj platformi. Uklanjanjem te mogućnosti platformu se više ne može smatrati aktualnom.

Vrijedi napomenuti da ova informacija nije službeno potvrđena (ali ni opovrgnuta) od strane Sonyja. Ako je istinita, interesantno je da su iz Sonyja odlučili izostaviti tu informaciju u javnom komuniciranju da su odustali od gašenja digitalne distribucije igara za tu platformu. Sada se ispostavlja da tehnički jesu, ali gašenje digitalne distribucije novih igara za Vitu i dalje bi moglo biti u planu, navodi Hcl.hr

Istini za volju, PlayStation Vita je već devet godina stara platforma i za nju ionako nije izlazilo baš mnogo novih igara. Ipak, dosadašnja praksa kod PlayStation platformi bila je ta da se developerima igara ostavlja na volju da podržavaju Sonyjevu konzolu dok god to žele. Ovo je prvi put da Sony u teoriji blokira lansiranje novih igara na nekom PlayStationu.