in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Otkazana Lord of the Rings MMO igra

Posvađali se Amazon i Tencent

MMORPG naslov u svijetu Lord of the Ringsa na kojemu su zajedničkim snagama radili Amazon i kineski Leyou Technologies Holdings neće ugledati svjetlo dana.

Kako stvari stoje, kad se tvrtka Amazon poveže s razvojem neke igre velike su šanse da će ta igra postati prokleta te da od nje neće biti ništa. Amazon Game Studios već je otkazao tri vlastita projekta, a sada stiže vijest i da je otkazan Lord of the Rings MMO projekt na kojemu su radili s kineskom tvrtkom Leyou.

Taj projekt krenuo je u razvoj još 2018. godine, a Amazon mu se pridružio sredinom 2019. Međutim, suradnja je postala otežana jer je Leyou Technologies prije pola godine kupio kineski gigant Tencent. Kako izvještava Bloomberg, pregovori između Amazona i Tencenta nisu urodili plodom te je donesena odluka da nijedna strana ne može nastaviti s razvojem novog MMORPG naslova u Tolkienovom svijetu.

Iz Amazona su poručili kako su razočarani ovakvim ishodom te da svoje zaposlenike sada prebacuju na druge projekte. Trenutno Amazon Game Studios u pripremi ima drugu MMO igru – New World, koja je već davno trebala izaći, ali ju je zahvatio niz odgoda.

Što se tiče budućih igara iz franšize Lords of the Rings, za sada imamo najavljenu samo avanturu s Gollumom (2022.). Ekipa Monolith Productionsa, zaslužna za Shadow of Mordor/War, već neko vrijeme radi na novoj igri, ali nije poznato je li to naslov smješten u Međuzemlju.