in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

IO Interactive otvara novi studio: Hitman 3 se prodaje 300% bolje od Hitmana 2

Izvrsne su ovo vijesti za Hitman serijal koji je već godinama bio osporavan

Hitman 3 je kao zaključak trilogije ujedno i vrlo uspješan projekt za IO Interactive koji na temelju tog uspjeha otvara podružnicu u Barceloni.

Znalo se da će Hitman 3 biti komercijalno uspješna igra kad je otkriveno da je svoje troškove razvoja pokrio svega tjedan dana nakon izlaska. No, sada su iz IO Interactivea dali dodatni kontekst uspjehu te igre. Naime, otkrili su kako je Hitman 3 po zaradi najuspješnija Hitman igra do sada te da je već u ovom trenutku 300% uspješnija u prodaji od prethodnog dijela.

Izvrsne su ovo vijesti za Hitman serijal koji je već godinama bio osporavan te ga se prebacivalo od jednog izdavača (Square Enixa) do drugog (Warner Brosa). Uspjehu igre također je pomoglo i to što je igra lansirana na nikad više platformi – PC-u, PS4, PS5, XBO, XSX/S, Switchu i Stadiji.

Na tragu dobrog rezultata Hitmana 3 danski studio IO Interactive planira otvoriti još jedan studio. Uz studio u Kopenhagenu te podružnicu u Malmou, IO Interactive će sada imati i treći tim u Barceloni. Rečeno je kako će oni raditi na svim budućim projektima studija, dakle služit će kao ispomoć za buduće igre iz Hitman univerzuma te dakako na Project 007 – James Bond igri koja je trenutno u razvoju. Osim tih projekata, IO Interactive priprema i potpuno novi IP.