in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Resident Evil 4 dobiva VR verziju: Avantura Leona Kennedyja igrati iz nove perspektive – prvog lica

Ekskluzivno za Oculus Quest 2

Resident Evil 4 je ljubomoran na Skyrimov broj različitih verzija pa je Capcom u suradnji s Oculusom dogovorio VR verziju te kultne igre.

Još otkako su hakeri upali na servere japanske tvrtke Capcom znalo se da je u pripremi VR verzija kultne horor igre Resident Evil 4. Sada je to i službeno potvrđeno kroz kratku najavu VR inačice, o kojoj bismo više detalja trebali dobiti idućeg tjedna.

Resident Evil 4 VR bit će ekskluzivan za Oculus Quest 2 uređaj. Neće to biti običan port igre, nego će se avantura Leona Kennedyja igrati iz nove perspektive – prvog lica, objašnjava Hcl.hr.

Iako postoje neke igre koje su u VR prebačene kao naslovi iz trećeg lica (npr. Hellblade), Resident Evil 4 dobit će ponešto drugačiji tretman.

Koliko će promjena perspektive utjecati na igru – ostaje za vidjeti. Resident Evil 4 bio je poznat po svojoj limitirajućoj mehanici jer se prilikom ciljanja i pucanja nije moglo kretati. No, kretanje je bilo ključno za izbjegavanje protivnika, a svi znamo da je kretanje u VR-u i dalje kamen spoticanja za mnoge igre.

Za sada, čini se da će VR donijeti nove mogućnosti u igri pa tako vidimo da će se istovremeno moći koristiti dva oružja – npr. nož u jednoj ruci, a pištolj u drugoj.