Blog.playstation.com
in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Uskoro dolazi prva velika nadogradnja za PS5 s USB proširenom pohranom za PS5 igre

Nove društvene značajke za PS4 i PS5 konzole

Danas je najavljena prva velika nadogradnja softvera sustava za PS5, koja će sutra biti globalno dostupna za preuzimanje zajedno s novim nadogradnjama za PS4.

Uz mnoge druge značajke, nadogradnja donosi mogućnost prenošenja vaših PS5 igara na USB proširenu pohranu i dijeljenje igre na PS5 i PS4.

Uz to, u idućih nekoliko tjedana bit će dostupne i nove nadogradnje za PlayStation App.

Proširenje i upravljanje PS5 pohranom

Pohranite igre PS5 na kompatibilne vanjske USB pogone. Pomoću ove značajke sada možete prenijeti PS5 igre na proširenu USB memoriju s interne memorije vaše konzole. To je izvrstan način da proširite mogućnosti pohrane svoje PS5 konzole, a svoje PS5 igre možete bez problema kopirati natrag u internu pohranu konzole kada budete spremni za igru. Brže je ponovo instalirati igre PS5 s USB proširene pohrane nego ih ponovno preuzeti ili kopirati s diska.

Budući da su PS5 igre dizajnirane da iskoriste ultra brzi SSD konzole, PS5 naslovi se ne mogu reproducirati s USB proširene pohrane. PS5 naslovi se također ne mogu izravno preuzeti na USB proširenu pohranu. Međutim, igre koje prenesete ili kopirate natrag u internu pohranu automatski će se ažurirati kada je to primjenjivo. Osim toga, možete odabrati koje načine igre želite instalirati (poput kampanje ili više igrača) za odabrane naslove koji podržavaju tu mogućnost.

Za savjete o korištenju USB proširene pohrane na PS5, uključujući zahtjeve uređaja za pohranu, posjetite sljedeći link.

Kao što je ranije najavljeno, PS5 konzola će u budućnosti podržavati proširenje pohrane putem M.2 pogona. Trenutno rade na ovoj značajci i obavijestit će vas o svim novostima na PlayStation blogu.

Nove društvene značajke za PS4 i PS5 konzole

Cross-generation Share Play

Igrači PS4 i PS5 sada mogu dijeliti Play zajedno dok čavrljaju u grupama. To znači da korisnici PS5 konzole mogu dopustiti svojim prijateljima na PS4 konzolama da vide njihov zaslon igre ili čak isprobati PS5 igre putem Share Play-a i obrnuto. Opcije uključuju mogućnost dijeljenja zaslona s prijateljem, virtualno predavanje kontrolera prijatelju ili virtualno dodavanje drugog kontrolera za zajedničko igranje zadružnih igara.

Zahtjev za pridruživanje sesiji igre

Odabir sesija pridruživanja igara vaših prijatelja sada će se pojaviti na PS5 i PS4 konzolama, što omogućuje više zajedničkih mogućnosti igranja. Opcija “Zahtjev za pridruživanje” također služi kao prečac za slanje pozivnice za igru, smanjujući vrijeme potrebno za ulazak u igre s prijateljima. Kroz izbornik Postavke privatnosti možete izmijeniti tko može komunicirati s vama putem zabava, igara i poruka.

Poboljšane mogućnosti upravljanja i personalizacije za PS5 konzole

Poboljšana baza igara

Izbornik Game Base poboljšan je za brži pristup važnim sadržajima i značajkama. Sada se lako možete prebacivati ​​između grupa i prijatelja kako biste započeli čavrljanje sa postojećim grupama ili vidjeli što svaki vaš mrežni prijatelj radi. Osim toga, možete uključiti ili isključiti obavijesti za sve strane u kojima ste.

Onemogućite chat igre ili prilagodite glasnoću igrača

Sada možete brzo onemogućiti chat u igri, koji isključuje zvuk vašeg mikrofona i zvuk drugih igrača. Uz to, lako možete prilagoditi pojedinačnu glasnoću glasovnog chata drugih igrača u istom chatu, tako da ne morate svaki put tražiti od prijatelja da smanje ili povećaju glasnoću mikrofona.

Ažuriranje igre / Prethodno preuzimanje

Jednom kad je programeri omoguće ažuriranja naslova za igre prije će se preuzeti na vašu konzolu ako je omogućena postavka “automatsko ažuriranje” i ako je vaša konzola uključena ili je u stanju mirovanja. To će vam omogućiti da započnete igrati najnoviju verziju igre odmah nakon izdanja ažuriranja.

Prilagodite biblioteku igara

Uz mogućnost pretraživanja vaše biblioteke ili skrivanja igara od pogleda, sada je lakše pronaći sadržaj i prilagoditi svoj pogled na svoju biblioteku igara.

Zumiranje zaslona

Povećanje zaslona sada možete prilagoditi prema svojim željama u izborniku Postavke.

Nove postavke trofeja i zaslon statistike. Razina trofeja koja rezultira automatskim snimanjem snimke zaslona ili video isječka sada se može prilagoditi, tako da sada možete odabrati samo snimanje i spremanje slika / videozapisa trenutaka kada zaradite trofeje višeg stupnja, poput zlata ili platine. Predstavljen je i novi zaslon statistike trofeja igrača, na kojem možete na brzinu pogledati sažetak razine i statusa trofeja.

Nove značajke za aplikaciju PlayStation

Također uvodi se bezbroj novih značajki za aplikaciju PlayStation kako bi olakšali više nego ikad daljinsko povezivanje sa svojim iskustvom na konzoli. Nedavno su uveli mogućnost spremanja proizvoda na popis želja, primanja obavijesti kada su prijatelji na mreži i promjene mrežnog statusa vaše konzole. Sljedećih tjedana predstavit će još više, uključujući mogućnost da se iz aplikacije pridružite sesiji za više igrača na PS5, upravljate pohranom konzole PS5, uspoređujete kolekcije trofeja s prijateljima i sortirate i filtrirate proizvode prikazane u PlayStation Storeu . Aplikaciju PlayStation možete besplatno preuzeti s Google Playa i App Storea.

Kako ističu, samo „grebu“ po površini brojnih ažuriranja i poboljšanja koja su napravili u aplikacijama PS5, PS4 i PS, zato ih provjerite i javite nam što mislite!

Sve detalje pogledajte ovdje.