in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

GTA: Episodes From Liberty City – bajkerske balade

… i ostale crtice

Na današnji dan, prije tačno 12 godina, dva proširenja za Grand Theft Auto IV postala su zasebni paket zvan GTA: Episodes from Liberty City.

Prije dvanaest godina Rockstar je tadašnju zaluđenost industrije DLC paketima shvatio ozbiljno.

Njihova dva proširenja za Grand Theft Auto 4 nisu bili kratkotrajni DLC sadržaji već značajne ekspanzije za priču Liberty Cityja, podsjeća Hcl.hr.

Oba DLC-a, The Lost and the Damned, kao i The Ballad of Gay Tony, bila su privremeno ekskluzivna za Xbox 360 konzolu, no s obzirom da su bila toliko sadržajna, Rockstar ih je na ostalim platformama odlučio prodavati kao zaseban paket igara, neovisno o GTA IV.

Ova dva DLC paketa donijela su nam priče dvaju novih likova u GTA univerzumu. U prvoj smo avanturi vodili bajkersku bandu kao Johnny Klebitz, nesretnik koji je kasnije završio i u GTA 5. U drugoj smo priči pratili Dominikanca Luisa Lopeza, izbacivača u noćnom klubu naslovnog lika “Gay Tonija”. Oba protagonista na neki način su se susrela s Nikom Bellicem iz GTA 4 te su priče iz njihovih perspektiva zaokružile to poglavlje u Liberty Cityju.

Protagonisti u DLC pričama susretali su se s Nikom Bellicem iz glavne igre te su zaokružile poglavlje Liberty Cityja.

Osim novih priča, ova proširenja donijela su motocikle i nekoliko drugih vozila, dodatna oružja, padobrane, mini-igre poput plesanja i opijanja, nove modove za multiplayer, tri dodatne radio postaje, itd. Sve to u paketu se moglo kupiti za cijenu od 40 eura. Oba DLC-a bila su dobro prihvaćena te su ostvarila solidnu prodaju.

Od 2019. godine Episodes from Liberty City u PC verziji više se ne može kupiti zasebno. Dostupan je jedino u sklopu GTA IV: Complete Editiona, ali bez ikakvih multiplayer funkcionalnosti.