in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nintendo priprema orginalne igre za Switch?

Uskoro bi mogli zapuhati vjetrovi promjene

Nintendov predsjednik smatra kako Switch konzola mora dobivati originalne igre kako bi ostala kompetitivna na tržištu.

Nintendo je tvrtka koju se često proziva da živi na staroj slavi. Jasno je i zašto – njihovi ključni serijali poput Super Marija i Zelde stari su više od 30 godina, a i oni “sporedni” poput Super Smash Brosa, Pokemona i Animal Crossinga već su ušli u drugo desetljeće postojanja. U zadnjem je desetljeću Nintendo imao svega nekoliko uspješnih, a pritom potpuno originalnih igara, kao što su npr. Splatoon i Ring Fit Adventure.

Ako je vjerovati Nintendovom predsjedniku, uskoro bi mogli zapuhati vjetrovi promjene. U intervjuu za Nikkei, Shuntaro Furukawa izjavio je kako se tvrtka mora fokusirati na stvaranje originalnih igara kako bi Switch konzola ostala kompetitivna na tržištu.

“Kako ljudi sve više vremena provode kod kuće, povećava se i domet zabave kao proizvoda kojega je moguće konzumirati. No, videoigre nisu nužnost u životu. Da bi kupci odabrali videoigre za svoje ograničeno vrijeme, videoigre moraju biti interesantne. Konkurencija je opaka i ja nisam optimist. Osobno istražujem i proučavam različite oblike zabave. U budućnosti ćemo se stoga fokusirati na stvaranje novih igara uz najprodavanija imena poput Marija i Zelde”, izjavio je Furukawa.