in

Fortnite u desetom mjesecu privukao više igrača od PUBG-a

Epicov besplatni battle royale mod za Fortnite je prije dva mjeseca izvojevao slatku pobjedu nad konkurentnim i planetarno popularnim PUBG-om.

Kompanija SuperData svakog mjeseca putem vlastite web stranice objavljuje izvještaj za svjetsko tržište digitalnih videoigara koje sadrži podatke o tomu koji naslov se najbolje prodaje, a koji se najviše igra. U dopisu za deseti mjesec stoji da je Fortnite: Battle Royale sakupio veći broj mjesečno aktivnih korisnika od glavnog konkurenta PlayerUnknown’s Battlegroundsa.

S obzirom na to da se radi o dosta sličnim naslovima, a Fortnite je k tome besplatan za igranje te je dostupan na gotovo svim platformama, takvo što nije previše iznenađujuće. S druge strane, PUBG je globalno popularna igra koja kontinuirano dominira ljestvicama, napose na Steamu gdje je postavila novi rekord najigranije igre još u osmom mjesecu. Broj PUBG fanova neprestano raste, a prošlog vikenda naslov je zamalo zabilježio brojku od tri miliona igrača koji su istovremeno uživali u igranju.

U svakom slučaju, možemo reći da je Fortnite izvojevao slatku pobjedu nad PUBG-om, a bit će zanimljivo vidjeti kako će njihova utrka za najpopularniju battle royale igru teći kada Blueholeov hit izađe na Xbox One (X).