in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

5G mreža ima ekskluzivne igre: Koncepti već viđeni u Pokemon GO i Harry Potter: Wizards Unite

Deset puta niža latencija u AR igrama

Tvorci Pokemona GO najavili su demonstracijsku igru Codename: Urban Legends koja donosi uvid u mogućnosti multiplayera preko 5G mreže.

Ako vam suludo to što različite trgovine digitalnih igara na PC platformi imaju ekskluzivne igre, ili što su raytracing efekti pojedinih igara privremeno ekskluzivni za grafičke kartice jednog proizvođača, evo vam novog šoka. Uskoro bismo mogli imati igre koje su ekskluzivne za 5G mrežu.

Demonstracija toga stiže nam ravno od tvoraca megahita Pokemon GO. Ekipa iz Niantica izbacila je tehnološki demo zvan Codename: Urban Legends – mobilnu igru koja cilja prikazati nam što je moguće kad se tehnologija proširene stvarnosti kombinira s brzinom 5G mreže.

Kako prenosi Hcl.hr, igra se temelji na konceptima već viđenim u Pokemon GO i Harry Potter: Wizards Unite igrama, što znači da donosi bacanje čarolija na čudovišta koja se pojavljuju na stvarnim lokacijama u proširenoj stvarnosti. Novost je pak to da u ovom AR iskustvu može istovremeno sudjelovati 10 puta više igrača nego što je to moguće na 4G mreži pa Niantic može dizajnirati svoje AR igre kao svojevrsne MMO naslove.

Od ostalih prednosti 5G-a navode deset puta nižu latenciju u AR igrama, kao i slabiju potrošnju baterije mobilnih uređaja kod korištenja AR aplikacija. Drugim riječima, zagrizli su za taj 5G i čim broj korisnika s kompatibilnim uređajima bude dovoljno velik, šanse su da će i svoje postojeće igre polako prebacivati ekskluzivno na 5G.

Daleko je to još, ali igre poput Pokemon GO zapravo su live service naslov koji s vremenom prestaju biti igrivi na starijim uređajima. Primjerice, od prošle godine Pokemon GO više nije igriv na uređajima sa starim Android 5 operativnim sustavom, kao ni na iPhoneu 6.