in

Nintendo 3DS konzola – treća dimenzija, bez naočala

Najuspješnija handheld platforma

Na današnji dan, prije deset godina, Nintendov DS dobio je svog nasljednika u 3DS-u koji je ponudio jači hardver i 3D efekt bez naočala.

Prijenosna konzola Nintendo DS bila je najuspješnija handheld platforma poznate japanske tvrtke Nintendo. Vjerovatno ni sami zaposlenici Nintenda nisu vjerovali da mogu ponoviti uspjeh s nasljednikom druge najprodavanije konzole u povijesti. No, 3DS je bio vruć proizvod odmah po najavi.

Prije sedam godina 3D efekt na ekranima prodavao nam se kao budućnost zabavnih sadržaja, a Nintendo je među prvima pronašao načina da taj efekt vidimo bez korištenja omraženih 3D naočala, piše Hcl.hr.

Nintendo 3DS na današnji je dan prije deset godina lansiran na europskom tržištu (u Japanu je bio dostupan mjesec dana prije toga). Konzola je izašla s 15 igara, ali će ostati zapamćena kao platforma koja je lansirana bez podrške za ijednu poznatu Nintendovu franšizu.

Izostanak Zelde, Marija i ostalih poznatih lica naštetilo je prodaji konzole u prvim mjesecima, jednako kao i prilično visoka cijena od 249 dolara po izlasku.

3DS je ostao upamćen kao rijetka konzola koja po izlasku nije imala Zeldu, Marija ili neke druge poznate franšize iz Nintenda.