in

Svaki dan koristite Viber? Postoji opcija koju brojni korisnici nisu uočili

Viber je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka na svijetu, dostupna na svim glavnim mobilnim uređajima i operativnim sistemima. Prema statistikama, ova aplikacija predstavlja jednu od rijetkih usluga s više od milijardu korisnika širom svijeta. Uprkos toj činjenici i dalje postoje nepoznate mogućnosti široj online zajednici.

Mada već dugo postoji, sasvim je moguće da mnogi korisnici ne znaju za mogućnost skrivanja poruka. Ukoliko sumnjate da neko povremeno uzima vaš telefon bez dozvole, možete se jednostavno zaštititi.

Kada vam stigne poruka od osobe koja je u opciji skriveni chat, imate informaciju da ste primili poruku, ali se njen sadržaj ne prikazuje na ekranu sve dok ne potražite skriveni chat u vašoj listi kontakata i ukucate tajni PIN.

Na ovaj način aplikacija vam daje mogućnost da sakrijete konverzacije koje poželite i da se ono ne pojavljuje u listi gdje se nalaze i sve ostale. Osim toga, konverzacija nije samo skrivena, ona je zaključana i PIN kombinacijom koju možete da osmislite sami.