in , ,

LOVELOVE

Podignuta kolektivna tužba protiv Sonyja zbog problema s kontrolerima za PlayStation 5

Moderni kontroleri u zadnje vrijeme sve češće bilježe probleme takozvanog “driftanja“. Radi se o problemu kod kojeg kontroler registrira pokrete analogne palice bez da igrač izdaje naredbu preko iste.

Problem se javlja kod Xbox kontrolera (u najmanjoj mjeri), najčešće je prisutan na Joy Con kontrolerima za Nintendo Switch, a čini se kako su se i vlasnici DualSense kontrolera (koji dolazi uz PlayStation 5) suočili s problemom driftanja.

Prošlog petka u SAD-u je tako podignuta kolektivna tužba protiv kompanije Sony. Tužbu je podigla advokatska firma Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith LLP u ime oštećenog Lmarca Turnera i “drugih korisnika u sličnoj situaciji”. U tužbi se navodi kako problem driftanja DualSense kontrolera ugrožava njegovu temeljnu funkcionalnost te da Sony nigdje nije obavijestio kupce o potencijalnom problemu, iako su svjesni istoga.

Vrijedi napomenuti da je popravak DualSense kontrolera u slučaju driftanja pokriven garancijom koja se dobija kupovinom konzole. Međutim, u slučaju korisnika u SAD-u, gdje je tužba podignuta, korisnik sam snosi troškove slanja kontrolera na servis.