in

The Last of Us 2 je najnagrađivanija videoigra svih vremena

The Last of Us 2 je i dalje izuzetno popularan, pogotovo jer se radi o nastavku jedne od najpopularnijih igara iz PS3 ere, a ujedno je i jedna od posljednjih PS4 ekskluziva.

Studio Naughty Dog je dostavio kvalitet koji je od prvog dana obasipan hvalospjevima na račun brojnih elemenata, što je igri obezbijedilo da osvoji brojne nagrade pred kraj godine u kojoj se pojavila. Prema sajtu Game Awards, The Last of Us 2 je sada najnagrađivanija igra ikada, sa više od 261 nagradom za igru u 2020. godini.

Ova PS4 ekskluziva je tron preotela od The Witcher 3, koji je u 2015. godini uzeo 260 nagrada za igru godine i pojavio se za više platformi. Rekord je oboren za samo jednu nagradu, a do toga možda ne bi ni došlo, da je Cyberpunk 2077 izašao na vrijeme i sa očekivanim kvalitetom, pošto bi on svakako u takvom stanju uzeo neku GOTY nagradu.

The Last of Us 2 zabolježio je i odličnu prodaju na samom startu, sa 4 miliona prodatih kopija za 3 dana. Za samu igru se vezuje dosta kontroverzi i nezadovoljstva jednog dijela zajednice gejmera, ali to je očigledno nije spriječilo da osvoji brojne nagrade.