in

LOVELOVE WTFWTF TUGYTUGY WOWWOW

Profesionalni igrač Fife prekida karijeru nakon što je 14-godišnjem protivniku spomenuo majku

Prošlog vikenda na kompetitivnoj sceni FIFA igara bilo je drame. EA Sports je sudio prekršaj nad mladim talentom Andersom Vejrgangom zbog kojeg je kažnjen drugi profesionalni igrač – Harry Hesketh, piše Hcl.hr.

Hesketh je dobio suspenziju zbog nepristojne komunikacije prilikom streama na Twitchu prije više od mjesec dana, zbog čega ne može učestvovati u regionalnoj kvalifikacijskoj rundi za FIFA 21 Global Series.

Nepristojna komunikacija u ovom slučaju bila je neprimjerena šala – ukratko, protivniku je spomenuo majku, što je bilo nezgodno jer mu je protivnik bio maloljetnik. 14-godišnji Anders Vejrgang, koji se smatra jednim od najboljih igrača Fife, inače je porazio Hesketha 11-0, nakon što je ovaj praktički odustao od igranja već nakon prvog poluvremena u kojem je gubio 3-0.

Hesketh je naknadno priznao da mu je komentar bio nepromišljen i neukusan te se direktno ispričao Vejrgangu i njegovoj majci. Pozvao je svoje pratioce da ga ne brane te šokirao publiku najavom da se povlači s kompetitivne scene u FIFA igrama, odnosno da prekida ugovor s trenutnom momčadi Fnatic.

– Ovo je najveći rizik u mom životu, neuporediv s bilo čim drugim. Ako se ne natječem, ne pridonosim timu. Odričem se trogodišnjeg ugovora… mog glavnog izvora zarade – poručio je Hesketh uz napomenu da će se sada okrenuti YouTubeu i izradi videa za svoje pratioce. Bez šala o tuđim majkama.