in

Zaposlenici gaming kompanije donirali 1,6 miliona dolara humanitarnim organizacijama

Activision Blizzard možda važi za omraženu kompaniju u gaming industriji, ali zato ima i onu humanu stranu. Zaposleni u ovoj kompaniji su se udružili kako bi u humanitarne svrhe donirali čak 1,6 miliona dolara.

Bobi Kotik, direktor Activision Blizzard grupe pokrenuli su Holiday Giving incijativu u kojoj je svaki zaposleni u Activision Blizzard dobio po 200 dolara koje je mogao donirati bilo kojoj organizaciji koju poželi. Odziv je bio izuzetno velik i 8013 radnika je odabralo neku od 3200 humanitarnih ogranizacija koje su ukupno dobile 1,6 miliona dolara u donacijama.

Zaposleni su oduševljeni ovom akcijom i rado su se odazvali na poziv. Većina kompanija bi trebala ispratiti primjer koji je sada dao Activision Blizzard, ma šta god mislili o ovoj kompaniji.

Activision Blizzard svakako ima razloga da pomogne mnogima, pošto iza sebe ima izuzetno uspješnu 2020. godinu. Call of Duty: Warzone i premium ostvarenje Black Ops Cold War su donijeli ogroman priliv kapitala, dok je uspjeh Shadowlands ekspanzije za World of Warcraft doveo više igrača nego ikada.