in

Jaguar predstavio novi električni automobil za Gran Turismo

Poznati proizvođač automobila Jaguar, ponovno se jako ozbiljno uhvatio dizajniranja novog električnog trkaćeg automobila za video igru Gran Turismo.

Novi Jaguar Vision Gran Turismo SV djeluje vrlo uvjerljivo i dizajniran je sa svim značajkama kao pravi automobili, no jurit će pistom samo u virtualnom obliku za potrebe nove trkaće simulacije Gran Turismo koja bi se trebala pojaviti tijekom iduće godine.

Mada su auto dizajnirali za video igru, Jaguarovi inženjeri su u svojem studiju napravili i fizički model pune veličine no zasad nemaju planova izraditi funkcionalni prototip trkaćeg auta koji u igri može juriti brzinom od 360 km/h, zahvaljujući pogonu na četiri električna motora koji zajedno mogu stvoriti 1.877 konja snage i omogućiti ubrzanje od nule do stotke za samo 1,65 sekunde.

Jaguar kaže da je najučinkovitija aerodinamična značajka razvijena za ovaj model stražnje krilo koje ima dva pomična dijela koji se automatski podižu kako bi povećali potisnu silu (downforce).

Auto ćemo u akciji najvjerojatnije moći vidjeti u igri Gran Turismo 7, koja bi tijekom ove godine trebala ekskluzivno izaći za PS5 konzolu, no to za sada još nije službeno potvrđeno.