in

WOWWOW

World of Warcraft: Shadowlands najbrže prodavana PC igra svih vremena

Popularnost World of Warcraft franšize je po tradiciji uvijek na visokom nivou s dolaskom ekspanzija, ali je najnovija dovela do obaranja rekorda.

Shadowlands ekspanzija je donijela dosta noviteta u WoW svijet, i to prilično dobrih koji su igru načinili zabavnom, a vjerovatno i većina fanova dijeli takvo mišljenje, piše Play.co.rs.

Sama početna prodaja je dobar pokazatelj popularnosti, a Blizzard je nedavno ozvaničio finansijke rezultate za Shadowlands. S 3,7 miliona kopija prodatih u prva 24 sata Shadowlands je postao najbrže prodavana PC igra. Prvo mjesto je oteto od druge Blizzardove igre, čuvenog Diabla 3.

Pored odlične prodaje za novu ekspanziju prvog dana, Blizzard se pohvalio da ove godine World of Warcraft beleži ogroman broj aktivnih igrača na mjesečnom nivou, kao i porast broja onih koji su pretplate osigurali na duže vrijeme. Prema riječima predsjednika Alena Breka, Igrači su u Azerothu ove godine proveli više vremena, nego u posljednjih 10 godina.

Šteta je samo što Shadowlands ovaj rekord neće držati još dugo vremena, pošto će Cyberpunk 2077 koji izlazi za par dana vjerovatno ovu cifru ostaviti u prašini.