in

Na današnji dan prije 14 godina izašao je legendarni Need for Speed Underground

Na današnji dan, prije trinaest godina, postali smo vozači na oluji, a Need for Speed serijal zaglibio je drugi put u svom podzemlju.

Kada govorimo o godinama koje su gaming svijetu bile za pamćenje, 2004. je svakako bila jedna od njih. Današnji dan, kao i dva iduća dana gaming kalendara posvećena su upravo jesenskim hitovima te godine, a grijeh bi bilo govoriti o hitovima bez da spomenemo kultni Need for Speed: Underground 2. Isti je izašao na današnji dan prije 14 godina i po prvi put odveo NFS serijal prema otvorenom svijetu.

Upravo ta sloboda kretanja u tada velikom gradu za istraživanje, kombinirana s fleksibilnim sustavom sređivanja i nadograđivanja automobila, Undergroundu 2 dala je kultni status. Mnogim fanovima Need for Speeda ovaj je nastavak ostao najdraži dio serijala.

Igra je prvobitno izbačena na PC, PS2, Xbox, GameCube i GameBoy Advance platformama, a pola godine kasnije i na PSP, 3DS te mobilnim platformama. Unatoč uspjehu s 11 miliona prodanih primjeraka, Underground nikada nije dobio treći nastavak – barem ne direktno, osim ako NFS iz 2015. računate kao spiritualnog nasljednika njegove ideje.