in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Aktivnosti koje pomažu: Tri načina da se opustite tokom karantina

Izolacija kod mnogih može izazvati stres i samoću

Samoizolacija u našim domovima je dobar mehanizam za sprečavanje širenja koronavirusa. Međutim, činjenica da nam nije dozvoljeno da izlazimo napolje može kod mnogih od nas izazvati stres, a u tu je, naravno, i samoća.

Iz tog razloga je veoma važno da pronađemo odgovarajuće metode koji nam mogu pomoći da se bolje suočimo sa trenutnom situacijom. Dr Džilijan Rigbi sa Sejnt Anselm koledža preporučuje tri aktivnosti za opuštanje:

1. Vježbanje

Osim što vam poboljšava fizičku formu, vježbanje ima blagotvorno dejstvo i na vaše mentalno stanje. Sada kada ste u karantinu, bitno je da vježbanje postane dio vaše dnevne rutine. Ova aktivnost dovodi do većeg lučenja endorfina, hormona koji smanjuje stres. Vježbanje će vam takođee omogućiti da se „isključite“ bar u jednom periodu dana i budete daleko od svih loših vijesti, problema i obaveza.

2. Pisanje

Pisanje je aktivnost koja smanjuje stres i sprečava pojavljivanje negativnih emocija. Idealno bi bilo da pišete o tome kako se osjećate ili bilježite šta vam se sve desilo u toku dana, ali ako imate talenat, možete pisati i kratke priče. Možda nije loša ideja da napišete pisma svojim prijateljima i drugim bliskim ljudima. Ovaj način komunikacije već dugo nije aktuelan, ali ima nešto specijalno u vezi sa pisanjem i primanjem pisama. Sigurni smo da će se vaši prijatelji obradovati kada ih otvore i pročitaju.

3. Meditacija i joga

Dobra stvar u vezi sa jogom i meditacijom je što ih možete raditi na različitim mjestima, uključujući i vaš dom. Meditacija je sama po sebi namijenjena relaksaciji, dok joga uključuje i blago fizičko naprezanje. Obje aktivnosti će vam izbistriti um i pomoći da se lakše suočite sa svim izazovima tokom karantina.