in

U pripremi je čak sedam Dungeons & Dragons igara

Obećano je kako će i svaka biti drugačija od druge, i imati svoj poseban stil, iako nije previše detalja rečeno

Dungeons & Dragons će dobiti veliki broj novih igara. Direktor Wizards of the Coasta, Chris Cocks, naveo je na zadnjem sastanaku ulagača kako će njegova kompanija i veliki broj drugih partnera krenuti sa razvojem čak sedam novih digitalnih (video) igara baziranih na Dungeons & Dragons franšizi. Obećano je kako će i svaka biti drugačija od druge, i imati svoj poseban stil, iako nije previše detalja rečeno.

Cocks je naveo kako u zadnje provedenom istraživanju preko 65 posto vlasnika računala i konzola, koji su RPG fanovi, imaju pozitivno mišljenje o D&D brandu, što ih je zapravo najviše nagnalo da krenu sa radom na igrama. Prve dvije igre koje će izaći će biti prije najavljivani Baldur’s Gate 3, te Dark Alliance, piše Goodgame.hr.

Iako su fanovi Dungeons & Dragonsa očekivali najavu nove board/table top  igre, ovo su svakako dobre vijesti za sve fanove ovakvih igara. Treba držati na umu da će Wizards of the Coast sigurno najaviti i tabletop igre do kraja godine, a budno ćemo paziti na predstavljanje drugih pet igara i njihove datume izlaska. Koje, pak, vjerovatno ne trebamo očekivati ove godine.