in

LOLLOL LOVELOVE WTFWTF TUGYTUGY WOWWOW

Princ Čarls je na televiziji priznao prevaru: Dajana je obukla osvetničku haljinu

Ova haljina je kršila nekoliko pravila kraljevskog protokola

Istog dana kada je princ Čarls javno priznao svoju vezu sa Kamilom Parker, princeza Dajana je smatrala da je to pravi trenutak da se više ne treba držati nikakvih protokola, pa se pojavila u zanosnoj haljini dizajniranoj od strane Christine Stambolian.

29. jun je u Britaniji poznat kao “dan osvete”. Krajem juna 1994. godine, magazin “Vanity Fair” je pozvao Dajanu na događaj na kojem je princeza od Velsa trebala da učestvuje sa modelima i poznatim ličnostima tog vremena.

Crna haljina grčke dizajnerke Christine Stambolian je dokazala da nakon tri godine Dajana može slobodno pokazati svijetu kako se suprostaviti kraljevskoj porodici.

Prema mitu, istog popodneva mislila je da se na tom događaju pojavi u haljini dizajniranoj od strane Valentina. Prije nego što se je počela spremati za događaj, princ Čarls je na televiziji davao intervju u kojem je javno priznao svoju vezu sa Kamilom.

– Bio sam vjeran, sve dok mi nije postalo jasno da je naš brak nepopravljiv- rekao uživo na televiziji.

Ova izjava je omogućila princezi da se definitivno suprostavi kraljevskoj porodici, otvorivši ormar u potrazi za haljinom koja će joj to i omogućiti.

Ova haljina je kršila nekoliko pravila kraljevskog protokola. Prvo, članovi monarhije ne smiju nositi crnu boju, koja je rezervisana isključivo za sahrane bilo kojeg člana porodice ili neke relevantne osobe. Dalje, u kraljevskoj porodici nije dozvoljeno da se javno pokazuju ramena i noge.

Ali Dajana nije marila. Od tog dana, njena crna grčka haljina ostala je svima urezana u sjećanje kao “osvetnička haljina”.

Zapratite nas na Facebook stranici: Noob.ba