in

Shin Megami Tensei V napokon u razvoju

Prema najnovijem broju japanskoga časopisa Famitsu, Atlus je potvrdio kako je počeo aktivan rad na petom nastavku Shin Megami Tensei igre. Radi se i na novom IP-u, Project Re Fantasy.

Shin Megami Tensei V je prvobitno najavljen početkom 2017. godine za vrijeme Nintendove konferencije u Tokiju, no od tada se jako malo čulo o ovoj igri. Od informacija, pojavio se samo jedan teaser trailer i potvrda kako će igra izaći i na američko i europsko tržište i to samo na Nintendo Switch konzoli. Novi Famitsu, kao i naredni mjeseci bi trebali donijeti puno više informacija o igri.

Project Re Fantasy najavljen je još ranije, u prosincu 2016. godine kada je potvrđeno da na igri radi developerska ekipa Studio Zero čiji su članovi radili na Persona igrama. Nedavno je u Game Informeru dizajner likova Shigenori Soejima naveo kako su napokon krenuli sa ozbiljnijim radom i da će prve informacije o igri moći napokon podijeliti u skorijoj budućnosti.

Za fanove Atlus igara, očito je, predstoji jako zanimljiva godina. Uz detalje vezane za ove dvije igre, moći će zaigrati Persona 5 Royal i Persona 5 Scramble, a ako jedna od ove dvije igre koje su u aktivnom razvoju izađe tokom iduće godine, situacija će biti još bolja.