in

PlayStation studio koji radi bejbzol igre sada će ih raditi i za druge platforme

Jučer je prvi put ikada na PlayStation kanalu prikazan trailer u kojemu se pojavljuju Xbox One i Nintendo Switch konzole. Danas imamo sličan šok: do sada ekskluzivni bejzbolski serijal MLB The Show više neće izlaziti samo na PlayStationu već i na drugim platformama.

Stvar je u tome da MLB The Show igre ne radi neki vanjski tim, nego tim koji je u vlasništvu Sonyja, odnosno dio je Sony Interactive Entertainment porodice. I radit će igre za Xbox One te Nintendo Switch konzole. Ne spominje se verzija za PC, ali vjerojatno ni ona nije isključena. MLB The Show će se na ostalim konzolama pojavljivati najranije od 2021. godine.

Ovo je prvi primjer onoga što su iz SIE ljetos već najavili: neke njihove igre pojavljivat će se i na drugim platformama osim PlayStationa. Tada je bilo naglašeno kako se to uglavnom odnosi na igre kojima je cilj okupiti što veću zajednicu igrača, dakle naslovima orijentiranim multiplayeru. Međutim, MLB The Show nije isključivo MP igra.

Nedavno smo čuli i glasinu da bi PS4 ekskluziva Horizon: Zero Dawn mogla doći na PC, što nam se isprva činilo nestvarnim, ali nakon ovakvog razvoja događaja više ništa nije nemoguće.