in

Darksiders Genesis je skuplji na Google Stadiji nego na PC-u

Googleova streaming platforma Stadia nije imala naročito uspješno lansiranje te je uspjela privući manje od dvjestotinjak hiljada korisnika. Ali i ti korisnici bi ubrzo mogli napustiti Stadiju jer trenutno izgleda kao da se Google ne trudi dovoljno.

Naime, Darksiders Genesis jedna je od prvih novih igara lansiranih na Stadiji paralelno s klasičnom verzijom za PC. I to bi trebala biti dobra vijest za streaming uslugu, ali iz jednog vrlo očitog razloga nije. Darksiders Genesis na Stadiji košta 40 dolara, dok se na Steamu prodaje za 30 dolara, a kroz preorder je igra bila dostupna i za 25,50 dolara.

Cjenovno se Darksiders Genesis za Stadiju izjednačio s verzijama za konzole, ali te verzije imaju opravdanje za višu cijenu u fizičkom izdanju – dobijaju se u kutiji, na disku odnosno kartici. Verzija za Stadiju dobiva se… kroz električni zrak!

Google se o ovome još nije očitovao, ali zapravo i ne trebaju – već znamo da je odluka o cijeni igre na izdavaču same igre. Drugim riječima, nije njihova krivica što je igra skuplja nego u klasičnom obliku, a nudi manje toga.