in

Ubisoftov Avatar nije potiho otkazan, i dalje je u razvoju

Već duže vrijeme ništa novo se ne zna o Ubisoftovoj Avatar igri, na kojoj radi ekipa iz Massive Entertainmenta, razvojnog tima zaslužnog za The Division. Iako je igra najavljena prije gotovo tri godine, o njoj se na internetu nije pojavila niti jedna jedina nova informacija, što je mnogima dalo opravdan razlog da se zapitaju je li Ubisoft možda potiho otkazao igru. Srećom, sudeći prema najnovijim informacijama, igra je i dalje živa i zdrava.

Odgovor da je igra i dalje u razvoju stigao je putem službenog Twitter accounta filma Avatar. Osim kratkog potvrdnog odgovora na pitanje jednog od fanova što se događa s igrom i je li još u razvoju, tom prilikom nisu otkriveni konkretniji detalji vezani za sam razvojni stadij igre.

Ono što je od ranije poznato, jeste da niti jedna Ubisoftova igra neće izaći do kraja ove fiskalne godine, te da bismo tokom iduće, koja traje od 1. aprila 2020. do 31. marta 2021. godine, trebali vidjeti najmanje pet Ubisoftovih AAA igara. Velika je šansa da se među tim naslovima (Rainbow Six Quarantine, Watch Dogs Legion, Gods & Monsters, novi AC te vjerojatno Skull & Bones) Avatar ipak ne nalazi.

Mnogi smatraju da bi Ubisoft izlazak igre vrlo lako mogao tempirati s premijerom drugog dijela filma, koja je zakazana za kraj 2021. godine.