in

I Samsung je najavio svoju platformu za streaming igara

Sve se više kompanija nastoji ubaciti u posao streaminga igara. Google je sa svojom Stadijom u industriju videoigara ušao na neslavan način, Microsoft još uvijek testira vode sa svojim Project xCloudom, jednako kao i Nvidia sa GeForce Now, Electronic Arts priprema svoj Project Atlas, a ni Amazon nije daleko od te škvadre.

A toj listi dodan je još jedan kandidat. Kompanija Samsung lansirala je streaming uslugu PlayGalaxy Link kojom omogućavaju da se igre s PC-a igraju na Samsung mobitelima pomoću streaminga preko interneta. Pritom koristite igre koje imate u vlastitoj kolekciji, što znači da ih ne trebate kupovati kao što je to slučaj s Google Stadijom.


Sama usluga bazira se na P2P tehnologiji koja bi trebala pomoći kod laga i latencije, ali to su za sada samo Samsungove marketinške tvrdnje. Uz uslugu se može koristiti čitav niz Bluetooth kontrolora, miševa i tastatura, a stvar radi s računarima koji koriste Core i5 procesor (ili slični), GTX 1060 / Radeon RX550 kartice te 8 GB DDR4 RAM memorije.

Za sada je GalaxyPlayLink dostupan samo u pojedinim zemljama, a to su SAD, Velika Britanija, Kanada, Francuska, Rusija, Nizozemska, Singapur, Južna Koreja i Italija. Može ga se koristiti na Samsungovim Galaxy Note10 i Galaxy S10 uređajima. Od idućeg mjeseca lista podržanih uređaja proširit će se sa Galaxy S9, Note9 te Galaxy A90.