in

Hideo Kojima se vraća horor igri?

Mnogima je takozvani P.T. ili Silent Hills najstrašnija horor igra ove generacije, a zapravo se tu ne radi o punoj igri već o demo verziji. I dok su brojne druge igre pokušavale oponašati viziju horora kakvoga je predstavio Hideo Kojima, ljubitelji zastrašujućih iskustava potajno su se nadali da će Kojima dobiti priliku za drugi pokušaj. Sad kad je Death Stranding dovršen, sasvim je moguće da će se to i dogoditi.

Naravno, povratak Kojime u Konami nije izgledan niti će Konami prodati svoj Silent Hills. Ipak, čini se da je Kojima naumio napraviti “najstrašniju horor igru” te se bacio na gledanje tajlandskih horor filmova za inspiraciju. Toliko barem možemo izvući iz njegovog nedavnog tweeta, no ne treba to uzimati zdravo za gotovo jer Kojimin engleski nije uvijek koncizan i jasan da bismo ovo protumačili kao potvrdu da doista radi na horor igri.

 

Prije dvije godine Kojima je izjavio kako se više ne namjerava vraćati žanru horora iz vrlo jednostavnog razloga –previše je plašljiv. A plašljivi su vjerojatno i izdavači jer horor tematika nije nešto što obično prodaje milijunske količine igara. Svejedno, Kojimi kao najpopularnijem dizajneru videoigara vjerojatno ne bi trebalo dugo da pronađe izdavača ako bi se upustio u horor projekt.