in

Fortnite nestao najmanje do četvrtka, a fanovi oduševljeni genijalnošću poteza Epic Gamesa

Špekuliralo se i najavljivalo se na sve strane o kraju Fortnitea. Međutim, niko nije ozbiljno vjerovato u to. Ali, dogodilo se. Negdje oko 22 sata jučer čitavu igru je progutala crna rupa. Event je to koji je samo na Twitchu pratilo više od 6 miliona ljudi.

Vijest o gašenju je izazvala oduševljenje i trilione lajkova.

Mapa je nestala, Epic Launcher je nestao, na Facebooku i Twitteru su nestali svi postovi, igra se ugasila… I dok su svi očekivali početak nove sezone u nekom kratkom roku, smatrajući kako se radi tek o kraćem performansu, još nema nikakvih naznaka kako bi se Fortnite trebao ubrzo vratiti.

Mnogi smatraju da nije realno da Epic tek tako ugasi svoju zlatnu koku. Efekt je postignut, Fortnite je vijest dana, situacija se orati iz sata u sat i samo se čeka idući potez Epic Gamesa.

U međuvremenu, ekipa minera krenula je prčkati po kodovima igre nebi li pronašla više informacija, pa je Twitteraš Lucas7yoshi u source kodu fortnite.com stranice pronašao datum 17. oktobar. Drugim riječima, predviđa se, sudeći prema tom kodu, da će se Fortnite vratiti u četvrtak, 17. oktobra, u 11 sati po našem vremenu.

Očito je kako ekipa iz Epica sprema velike stvari, a sasvim izvjesno je kako je jedna od njih i potpuno nova mapa. Neki čak predviđaju kako se sprema Fortnite 2, odnosno potpuno nova igra.

Ipak, fanovi su oduševljeni povlačenjem Fortnitea uvjereni da je riječ o genijalnom marketinškom triku.