Promo
in

90 licenciranih stadiona u FIFA-i 20: Igra izlazi iduće sedmice, a danas od 17 sati moguće je isprobati

FIFA će i ove godine biti nogometna videoigra s najviše stadiona. Bit će ih ukupno 119, od čega 90 licenciranih i 29 izmišljenih. Više je to nego prošle godine, kada je bilo 78 licenciranih stadiona, iako je EA Sports izgubio dva značajna stadiona: Bayernovu Allianz Arenu i Juventusov Allianz Stadium. Oba ta stadiona sada su ekskluzivna za PES 2020.

Međutim, FIFA se ponovila s nekim prilično atraktivnim stadionima. Najviše ih je dobila njemačka Bundesliga gdje su dodani stadioni: BayArena, Commerzbank-Arena, Düsseldorf-Arena, Opel Arena
PreZero Arena, Red Bull Arena (Leipzig), RheinEnergieStadion, Volkswagen Arena, wohninvest Weserstadion i WWK Arena. U španjolskim ligama dodana su četiri stadiona – Estadio José Zorrilla, Reale Seguros Stadium, Estadio El Alcoraz i Estadio de Vallecas.

U Engleskoj su novi Bramall Lane i Kiyan Prince Foundation Stadium. U Francuskoj je dodan Groupama Stadium, a u američkom MLS-u Red Bull Arena (New Jersey). Licenciran je također i nacionalni stadion Turske, Atatürk Olimpiyat Stadı.

Sve te stadione moći ćemo posjetiti uskoro. FIFA 20 izlazi iduće sedmice, 24. septembra, već danas od 17 sati igra će se moći isprobati u sklopu pretplate na EA Origin/Access i Premiere.