Promo
in

Koje igre imaju potpuno omogućenu opciju cross-platform multiplayera?

Mnogi se slažu kako je cross-play budućnost mrežnih igara, ali je sadašnjost zajedničkog igranja istih igara na različitim konzolama još uvijek limitirana.

Samo je nekoliko igara do sada uspjelo povezati igrače na svim dostupnim platformama, a tu se najviše misli na vlasnike PlayStationa 4 jer je ta platforma najzatvorenija. Potpuni cross-play ostvaren je u igrama kao što su Fortnite, Rocket League, Dauntless i neke druge.

Srećom, sve više igara otvara vrata multiplayeru bez granica. Ove jeseni Call of Duty: Modern Warfare bit će prva visokobudžetna igra s podržanom opcijom cross-playa za tri velike platforme, a od jučer se još dvije mogu igrati u potpunom cross-playu. To su pucačine Paladins i Spacelords, obje besplatne za igranje.

Na podršci za cross-play u Spacelordsu radilo se čak godinu dana i ona je potpuna za sve platforme, PC, PS4, XBO. Paladins je tu malo specifičan – ima cross-play, ali to ne uključuje mogućnost da igrači na PlayStationu 4 nastave igrati igru na drugim platformama s istim računom.

Do kraja 2019. još će dvije igre slijediti ove primjere. Podršku za cross-play na PS4 platformi dobit će još i Realm Royale te Smite.