in

Kako TikTok preporučuje korisnicima snimke

​TikTok je objavio da počinje da uvodi novu funkciju kako bi dodao više konteksta o tome kako algoritmi platforme preporučuju video-zapise u vašem fidu “For You”.

Sa novom opcijom, možete da kliknete na dugme za dijeljenje na snimku i onda “znak pitanja” pod nazivom “Zašto ovaj video”.

Na taj način možete da dobijete više uvida u neke od razloga zašto vam je određeni video preporučen. Neki od razloga uključuju “interakcije korisnika”, što se odnosi na sadržaj koji gledate, volite ili dijelite, komentare koje postavljate i stvari koje ste tražili u aplikaciji, nalozi koje pratite ili predložene naloge za vas, nedavno objavljen ili popularan sadržaj u vašem regionu.

Kao i druge društvene mreže, TikTok se oslanja na algoritme za prikazivanje personalizovanog sadržaja za korisnike u nadi da će da ih zadrži angažovanim. Ali ovi algoritmi su obično “crne kutije”.

Nova funkcija prestaje da istinski demistifikuje tu crnu kutiju pružanjem detalja o određenim aktivnostima ili nalozima koji utiču na algoritamske preporuke.

TikTok je rekao da planira da izgradi funkciju sa više detalja u budućnosti.

“Gledajući unaprijed, nastavićemo da širimo ovu funkciju da bismo donijeli više transparentnosti preporukama za sadržaj”, navodi kompanija u postu na blogu.