in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Dead Island 2 “curi” na Amazonu: Poznati novi detalji i mogući datum izlaska

Igra će se navodno odvijati na kultnim lokacijama u Los Angelesu

Mnoštvo novih detalja o Dead Islandu 2 procurilo je putem Amazona, kao i nove snimke ekrana i mogući datum izlaska u ranoj 2023. godini.

Prema popisu proizvoda, Dead Island 2 odvija se na najlegendarnijim lokacijama Los Angelesa, “od zelenog predgrađa Beverly Hillsa do neobičnog šetališta Venice Beach”, prenosi VGC.

Grad je u karanteni nakon izbijanja zombija i vojska se povukla. Igrači mogu izabrati igrati kao jedan od šest potpuno prilagodljivih likova koji će se suočiti s “desetcima različitih tipova zombija”.

Izvori za koje se kaže da su upoznati s razvojem igre nedavno su rekli za Try Hard Guides da će Dead Island 2 imati veliki fokus na kooperativnom igranju.

Podsjećamo, Dead Island 2 je prvi put najavljen 2014. godine i od tada je pretrpio niz odgoda i promjena programera. Izvorno je bio u izradi Spec Ops: The Line studio Yager prije nego što je razvojne dužnosti preuzeo Sumo Digital. Dambuster, interni studio Deep Silver, zatim je preuzeo razvoj 2019.

Čini se da je matična kompanija Deep Silver Embracer Group ranije sugerirala da je Dead Island 2 na putu da bude objavljen tokom tekuće fiskalne godine koja završava 31. marta 2023.